Mėnesis karantine. Apie neatliktus namų darbus, virtualias pramogas ir klientų šypsenas.

Praeitą žurnalo įrašą užbaigiau pažadu artimiausiu metu daug nuveikti. Nuo to laiko praėjo mėnuo, todėl jaučiu norą ir pareigą papsakoti kaip mums sekėsi.

Atidarymo savaitgalis: neatlikti namų darbai, pasitikėjimas avansu ir klientų šypsenos.

Startavome stipriai! Ir tikrai suprantame, kad pirmuosius jūsų užsakymus inspiravo ne tik craftinio alaus ilgesys, bet ir noras mus palaikyti. Ačiū! Jūs iškėlėte mums kartelę ir davėte savo patikėjimą avansu. Penktadienis užgriuvo netikėta gausa užsakymų, kurių nesugebėjome laiku pristatyti. Skubėjome, todėl blogai susiplanavome maršrutą. Miestą apsukom keletą kartų ir 2200 priimėme sprendimą paskambinti likusiems gavėjams ir pasiteirauti ar galime užsakymą pristatyti rytoj. Ne dėl to, kad nuo 2000 jau nelegalu ir tikrai ne dėl to, kad pavargome. Tiesiog, buvo nebepadoru belstis jums į duris. Visiems tą vakarą šventusiems ir laukusiems, pats nuoširdžiausias atsiprašymas, įsivaizduoju save jūsų vietoje.

Prie atsidarymo savaitgalio chaoso stipriai prisidėjo betvarkė mūsų pačių sandėlyje. Alaus likučiai suvežti iš trijų skirtingų barų nugulė visur - ant kėdžių, stalų, baro, lentynų, šaldytuvų, šaldiklių, maisto ruošimo stalų ir stelažų. Atrodo suskaičiavom teisingai, bet labai apsiskaičiavom. Keletas klientų sulaukė Tomo skambučio su siūlymu alų pakeisti kitu. Nepaisant to, sugebėjome padaryti klaidų ir įdėti neteisingą arba neįdėti visai.

Apie pakavimą, nemeluosiu, net nepagalvojome. Per pirmą savaitgalį sunaudojome visas turėtas dėžes. Nuo prastovų mus išgelbėjo Sakiškės, atsiuntę šimtuką savo nepanaudotų dėžučių.

Nors klaidų buvo milijonas, bet laimingų ir palaikančių šypsenų - milijonas +1. Pasilabinome su matytais ir jau pasiilgtais veidais. Su kai kuriais netgi paplepėjome pro atidarytą buto langą. Sekančią dieną padarėme savo namų darbus, susidėliojome procesus, įsivardinom bottle neck’us, pasipildėm darbų backlogą ir susiplanavom savo sprintus. Galų gale susitvarkėm sandėlį. Klaidų skaičius sumažėjo iki vos juntamo.

VIP servisas ir asmenininis santykis mums yra veiklos standartas, o ne būdas didinti kainą.

Prireikė keletos dienų, kad suprastume ir pamatytume nišą. Senai svarstėme apie elektroninę prekybą, bet manėme, kad tau bus per anksti. Pasirodo, tau - pačiu laiku, o mums tereikėjo spyrio į šikną.

Karantinas atpūtė elektroninio verslo cikloną ir šiuo metu visi kurie netingi, prekiauja internetu. Tačiau kiek iš šių karantino apimties projektų išgyvens nesuvaržytos vasaros sezoną? Kolegos įdėję minimalių laiko sąnaudų kolkas mėgaujasi lojalių užsakymų gausa, tačiau po karantino grįš prie įprastos veiklos. Grįšim ir mes, bet elektroninės prekybos nestabdysim. Priešingai, veiklą toliau plėsime ir tobulinsime, nes labai didžiuojamės tuo ką sukūrėme.

Savo e-parduotuvėje siūlome konkurencingas kainas ir pristatymo sąlygas. Turime produktų, kurių kainos geriausios rinkoje, turime ir priešingų. Šiuo metu konkuruojame ne su kaimyniniais senamiesčio barais ar daryklėlėmis, bet su tokiais rinkos grandais, kaip Barbora ir Vynoteka. Dėl kainų deramės stipriai, bet sąžiningai. Pajamos šiuo metu krito visiems, ir jums ir mums ir tiekėjams. Todėl stengiamės dalintis, iš gamintojų paskutinių apatinių nereikalaujam, paliekam juos tinklams. Nenorime būti overpriced butikas, kuris už asmeninį sąntykį ir teisingą servisą charge’ina +50% rinkos kainos. VIP servisas ir asmenininis santykis mums yra veiklos standartas.

Tikras alus prieinamas visur, visiems ir visada.

Startavome su nemokamu pristatymu tą pačią dieną visiškai neribojant krepšelio sumos. Tai įgyvendinome lankydami jus patys, neskaičiuodami kuro ir automobilio amortizacijos sąnaudų. Buvome pasiryžę nuvežti vieno buteliuko užsakymą į sodų n-tają, taip ir darėme. Norėjome įrodyti, kad esame verti jūsų užsakymų. Tikiuosi nenuvylėme.

Siekiant išlaikyti bene greičiausią pristatymą Vilniuje ir išlikti konkurencingais rinkoje šią savaitę įvedame simbolinį €2.90 pristatymo mokestį Vilniuje. Pristatymo toliau ne’outsourcing’sime, tačiau mokestį panaudosime sukurti naują darbo vietą žmogui ir padengti jo automobilio susidėvėjimo išlaidas. Tuo tarpu mes ir toliau visą fokusą skirsime tobulinant prekių ir paslaugų paketą, jūsų apsipirkimo patirtį, bei kursime nemokamą turinį.

Nestandartinė idėja - virtualiai degustuoti craft alų kartu.

Pirminė e-Prohibicijos idėja buvo sukurti virtualų barą. Suteikti max panašų Prohibicijos experience’ą jūsų namuose. Idėja surengti virtualią degustaciją kilo gerokai anksčiau nei apie ją paskelbėme. Norėjome pirmą sudėlioti visą logistinę dalį, o tik poto kurti papildomas paslaugas. Palaukti nepaėjo, sraute pamačiau BrewDog’o siūlomą analogišką renginį, todėl už poros valandų startavome su saviškiu.

Likus porai dienų iki renginio teko skelbti SOLD OUT. Kaip galima išparduoti virtualią pramogą, paklausi? Aludariams tiesiog pritrūko alaus :) Po savaitės išpardavėme ir sekančią degustaciją, tik šį kartą alaus per mažai užsakėme mes patys, nesitikėjome.

Tomas yra vienas labiausiai patyrusių degustacijų vedėjų ir alaus pranešėjų Lietuvoje, tačiau vyručiui stipriai drebėjo kinkos. Visiškai naujas experience'as jums, Tomui ir visam mūsų kolektyvui. Tiesioginės transliacijos internetu filmavimą patikėjome profui - Vytautui Veličkai, kuris puikiai pakinkė garsą ir vaizdą. Minimalių neskladumų neišvengėm, bet po renginio sulaukėme tiek teigiamo feedbacko, kad turime įkvėpimo dar dešimčiai naujų degustacijų. Tarp kitko bilietai į artimiausią sekančios savaitės degustaciją startuoja šiandien. Degustuosime Pohjalos alus!

Beje, jeigu su kolektyvu ieškai būdo pabūti kartu, atšvęsti gimtadienį ar paminėti kitą progą, kreipkis ir suorganizuosime virtualią degustaciją išskirtinai tavo kolektyvui!

Artimiausios naujienos ir ką jūsų prekių krepšelis sako apie jus.

Nemažai laiko praleidžiu analizuodamas prekių krepšelį, naršymo parduotuvėje kelią, tokiu būdu stengiuosi geriau suprasti tave ir tavo poreikius. Pagal pirkimo įpročius išskyriau šias gero skonio mėgėjų rūšis:

beergeek’ai - perka naujienas ir retenybes. Dalis buteliukų nugula į privačią alaus kolekciją, alus jų namuose nepasibaigtų net jei karantinas truktų ištisus metus be galimybės pasipildyti atsargas. Jei, tai apie tave, Tomas tau jau ruošia šūsnį naujienų.

Lietuviško skonio supporteriai - perka išskirtinai lietuvišką ir jau pamėgtą alų. Užsisako dėžėm, nes jau žino ką mėgsta ir rizikuoti nėra linkę. Sekančią savaitę startuos pilstomas alus į namus. Taip, galėsi mėgautis tokiu kaip bare, tiesiai iš statinės!

Nuotykių mėgėjai - impulsyvūs pirkėjai, aš vienas iš jų. Noriu čia ir dabar, mėgstamo alaus six pack’o, o gal šiandien tikro sidro vakaras? Artimiausiu metu startuosime su kokteilių rinkiniais ir instrukcijomis, kaip juos pasiruošti taip pat kaip bare.

Iš tikrųjų segmentuojame biški rimčiau, bet apie tai šiame straipsnyje nesiplėsiu. Paliksiu, tai ateities rašiniams.

Sharing is caring!

Mūsų veiklos komunikacija yra labai stipriai apribota, todėl jei mėgsti, tai ką darome, papasakok apie mus tiems kam aktualu. Skleisti žinią saviems nieko nekainuoja, o mums tai didžiausias įvertinimas ir atlygis.

Paulius.

Svarbu