2022-ųjų populiariausieji

2022-ieji buvo … kitokie. Ir turbūt nereikia pasakoti, kad tokių metų nesitikėjo niekas. Pilni iššūkių ir netikėtumų, nuopuolių ir pakilimų. Šiandien, žvelgdami į prabėgusius metus, pristatome Jums populiariausius leidinius, bei renginius iš 2022-ųjų ir pažadame nenustoti tobulėti 2023-iaisiais!

Virtualios Bibliotekos TOP 10:
1. Duchesse de Bourgogne
2. Orange Gose
3. Must Kuld
4. Laager
5. Prenzlauer Berg
6. Kosmos
7. Ohtu
8. RyeRaktar
9. Gimme Danger
10. Out Of Office

Mūsų e-parduotuvėje karaliavo rūgštieji alūs ir IPA - vienas belgas, daug estų ir vienas lietuvis (skirtas paremti Ukrainai). Suvaldyta COVID pandemija lėmė, kad jūs ženkliai dažniau rinkotės gyvą bendravimą ir rečiau užsisakinėjote internetu. Dažniausiai rinkotes alternatyvas, kurių nerasite įprastų parduotuvių lentynose ir žinoma ieškojote geriausio kainos/kokybės santykio. Nenuostabu, kad sąraše dominuoja mūsų draugų iš Põhjala Brewery produkcija.

Taip pat šiemet ženkliai augo ir alaus be gliuteno pasirinkimas, bei populiarumas, todėl kitąmet galite tikėtis dar didesnio asortimento būtent šioje kategorijoje. Žinoma, jūs ir toliau įrodinėjate, kad Madona arba Duchesse de Bourgogne Alaus Bibliotekoje dar ilgai išliks nr. 1 pasirinkimu. 

Alaus Bibliotekos baro TOP butelinis:
1. Duchesse de Bourgogne
2. Lindemans Faro
3. Helge
4. Delirium Tremens
5. Triple Karmeliet
6. Lindemans Kriek
7. Lindemans Cassis
8. Timmermans Peche
9. Ohtu
10. Lindemans Geuze

Šiame sąraše ženkliai daugiau netikėtumų! Jau senokai matome, kad Alaus Bibliotekos klientas labai mėgsta belgiškuosius stilius, bet tokio dominavimo jau senokai nebuvo (arba nebuvo išviso).

Jeigu virtualioje Bibliotekoje jūs renkatės klasikinius rūgščiuosius, tai bare dominuoja sweet & sour (limonadinės) alternatyvos. Viso labo keli ne belgiški variantai ir vienas jų be gliuteno (nuoširdžiai manau, kad Helge yra ko gero geriausias Põhjala Brewery kartusis). Žinoma, keli stipresni ir klasika tapę belgų šviesieji, tik vienas tamsus alus, daug saldžiai rūgščių belgų, bet viršūnėje vienintėlė ir nepakartojama - Madona. Manęs tai tikrai nestebina. 

TOP 5 dovanų rinkiniai:
1. Bibliotekininko advento kalendorius
2. Ragautojas Keliauja Incognito
3. Penkios Alaus Kalbos
4. Tamsusis dovanų rinkinys
5. Belgiškas dovanų rinkinys

Populiariausios metų degustacijos:
1. Virtuali Kaledine degustacija
2. Rudeninio alaus degustacija
3. Virtuali Gimtadienine degustacija
4. Kvietinio alaus degustacija
5. IPA alaus degustacija

Noras dažniau susitikti paskatino mus pakeisti virtualių degustacijų konceptą ir kartą į mėnesį kviesti jus gyvam pokalbiui apie tam tikrus alaus stilius arba sezonus. Šis sprendimas pasiteisino, nors tikrai smagu matyti, kad mūsų virtualios degustacijos vis dar aktualios ir jums patinkančios. Ypač nustebino Kalėdinė degustaciją, į kurios transliacija įsigyjote šiek tiek daugiau nei 100 bilietų (ir pirkote net tada, kai Kalėdinė degustacija jau buvo pasibaigusi). Trečius metu tęsiama Kalėdinė tradicija pakalbėti apie alų tikrai bus pratęsta ir dar vienam sezonui, tad jau galite pasiplanuoti kitas Kalėdas paragauti kartu!

Šiemet sprendimas anksčiau komunikuoti apie Bibliotekos advento kalendorius tikrai pasiteisino ir tas atsispindi populiariausių dovanų sąraše. Ir nors kalendoriaus kaina nebuvo žema, bet atsiliepimai apie pačius kalendorius ko gero pranoko lūkesčius ir buvo net geresni nei 2021-aisiais. 

2022-ieji buvo pirmieji metai nuo 2019-ųjų, kurių metu galėjome dirbti kasdien. Tai ir darėme, prailginome savo darbo laiką ir su jumis susitikome kasdien. Net ir per Kūčias kvietėme jus paskutinės minutės dovanų. 

Mes šiemet daug skaitėm ir mokėmės, mokėme kitus, keitėme viršelius ir turinį, filmavomės virtualiai (ačiū draugams!) ir bendravom gyvai. Tikiuosi, kad 2023 metais matysimės ne rečiau, bendrausime garsiau, o renginių serviruosime daugiau.

Jau netrukus kviesime jus į pirmąjį 2023-iųjų buteliuko pasidalinimą, o stout'ų ir porterių degustacijoje vietų beveik nebėra. Jūs skatinate mus tobulėti, todėl turiu pasakyti - AČIŪ už 2022-uosius!

Linkėjimai,
Tomas